четверг, 15 мая 2014 г.

Схід та Захід – разом, не зважаючи ні на що!

Вот такое получил сегодня через ФБ. Признаюсь честно, радует.


Під час проведення сепаратистського референдуму патріоти Луганщини – українці і росіяни, російсько- та україно-мовні, вийшли до людей, що стоять на блокпостах, із щирим звернення про необхідність збереження цілісності країни, закликавши їх зрозуміти, що лише в єдиній країні вони зможуть реалізувати свої прагнення до свобідного і вільного життя.
Не зважаючи на реальну небезпеку, хлопці рушили у самісіньке «пекло» сепаратизму – на блокпости Красного Луча та Антрациту. Спочатку спроби встановити навіть загальний діалог ледь не закінчилися загибеллю юнаків – сепаратисти були налаштовані дуже вороже і погрожували застосувати зброю. Однак, у результаті багатогодинного спілкування, все ж вдалося встановити контакт із деякими з озброєних чоловіків, які навіть погодилися розглянути аргументи, щодо доцільності збереження єдиної держави, викладені у листівках, що принесли із собою хлопці.
У подальшому, коли луганські патріоти закликали викласти і їх бачення, за що борються місцеві мешканці – ті відповіли, що взялися за зброю з наступних причин. По-перше, вони хочуть зберегти свій традиційний уклад життя, російську мову спілкування як рідну, оскільки вважають, що уряд у Києві намагається влаштувати «пригнічення» російськомовного населення регіону. По-друге, вони не бажають допуску до регіону ультрарадикальних націоналістів із Західної України, оскільки вважають, що «бандерівці» влаштують геноцид «руського населення», наводячи прикладом події у Одесі другого травня. По-третє, вони бажають звільнення від влади олігархів та корумпованого Києва, які «висмоктують ресурси з регіону» та довели народ до зубожіння.
Своє спасіння та спасіння власних родин чоловіки (окремі з добре володіють українською) бачать у приєднанні до Росії, яка має забезпечити у краї мир та економічне процвітання, або у створенні незалежної держави, як запоруки того, що багатства Луганщини не потраплять до лап «фашистів».
Довести ілюзорність більшості страхів та сподівань, для мешканців Красного Луча та Антрациту так і не вдалося. Але діалог буде продовжено, надія на порозуміння ще є.






Комментариев нет:

Отправить комментарий